Начин на приготвяне:
1. За майонезата разбийте жълтъка и към него прибавете останалите продукти без олиото, един по един. Непрекъснато бийте с тел само в една посока. Щом се смесят продуктите, започнете да добавяте на тънка струйка олиото, без да спирате биенето.
2. За салатата в купа накъсайте филето от риба тон. Нарежете на ситно лука и настържете тиквичката. Чушките и краставичката нарежете на дребни кубчета. Добавете зеленчуците в купата и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер. Добавете майонезата и разбъркайте.
3. Сложете от салатата върху филиите хляб. Отгоре наредете тънки кръгчета домат и парчета ементал или кашкавал.
Изпечете сандвичите за 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.
2. За салатата в купа накъсайте филето от риба тон. Нарежете на ситно лука и настържете тиквичката. Чушките и краставичката нарежете на дребни кубчета. Добавете зеленчуците в купата и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер. Добавете майонезата и разбъркайте.
3. Сложете от салатата върху филиите хляб. Отгоре наредете тънки кръгчета домат и парчета ементал или кашкавал.
Изпечете сандвичите за 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Продукти
За майонезата:
- 1 жълтък
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. оцет
- 200 мл слънчогледово олио
- сол и черен пипер
За салатата:
- 2 консерви риба тон
- 1 с.л. домашна майнозеа
- 1 тиквичка
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2 ч.л. нарязан на ситно магданоз
- 1 кисела краставичка
- сол и пипер
- 4 домата
- 8 резена сирене ементал или кашкавал
- 4 филии хляб