Начин на приготвяне:

1. Залейте сушените домати с гореща вода и ги оставете за 10-15 минути.
2. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки с дебелина около 0.5 см и ги подредете на дъното на дълбока чиния или купа. Поръсете ги с прясно смлян микс пипер и го покрийте със зехтин. Поставете сиренето в хладилник за 20-30 минути, за да се маринова.
3. Нарежете пуешкото филе на тънки парчета, под диагонал. Сипете 1 с.л. зехтин в добре загрят грил-тиган и пържете пуешкото от двете страни, до златисто. Не пържете месото прекалено дълго, за да не стане сухо.
4. За дресинга нарежете на ситно копъра и каперсите и ги сложете в купичка. Добавете майонезата и разбъркайте добре.
5. Разрежете хлебчетата на две, по дължина, и ги запечете в рил-тигана за кратко. Върху долната част на запеченото хлебче поставете 1 ч.л. дресинг, върху него подредете листа различни видове зелена салата. Нарежете пуешкото на парчета и поставете няколко върху зелените листа. Следва сушения домат, парче мариновано сирене. Затворете сандвича с горната част на хлебчето.

Продукти

  • 200 г пуешки гърди
  • 100 г сирене фета
  • зехтин
  • микс зърна пипер
  • 2 сушени домата
  • 2 хлебчета чиабата

За дресинга:

  • 50 г майонеза
  • 3 стръка копър
  • 0.5 с.л. каперси

Свързани рецепти