Сандвич с пържола
Рецепта от: Гордън Рамзи
1. Поръсете парчето филе с едросмляна сол и черен пипер. Оваляйте добре. разрежете на две, по хоризонтал, небелената глава чесън.
2. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тиган с огнеупорна дръжка. Щом мазнината се загрее добре, поставете внимателно, цялото парче месо в единия край на тигана. наклонете тигана навън за кратко. В другия край на тигана поставете главата чесън и стръковете мащерка. Запечатайте месото от всички страни, за по 1-2 минути. След това поставете главата чесън по средата на тигана, върху нея сложете мащерката, а върху нея парчето месо. пуснете бучката масло. Щом то се разтопи, наклонете тигана и с помощта на лъжица облейте месото със сос. поставете тигана с месото в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути. По средата месото трябва да е меко на допир.
3. Извадете месото в чиния, облейте го със сос, покрийте го с алуминиево фолио и го оставете да почине толкова време, колкото се е пекло. След това го нарежете на филии. Месото трябва да е розово отвътре.
4. За доматения сос обелете и нарежете на ситно лука, а лютите чушки нарежете на кръгчета, заедно със семките. Чери доматчетата - червени и жълти - разрежете на половинки. В тиган сипете 4-5 с.л. зехтин и запържете лука и лютите чушки с щипка сол. Добавете доматчетата за 6-8 минути, след това ги намачкайте с вилица. добавете оцета, намалете силата на огъня и гответе още 6 минути. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните листа босилек, сол и черен пипер.
5. Поръсете със сол и зехтин филиите хляб. Запечете ги в добре загрят грил-тиган, за по 1-2 минути от всяка страна.
6. В купичка смесете висококачествена майонеза с горчица и разбъркайте добре.
7. Намажете две препечени фили с горчичена майнозеа. Върху всяка филий поставете по 1 листо маруля. Поставете парче месо, върху него 1 с.л. доматен сос. захлупете с втората филия. Разрежете сандвича на две.
2. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тиган с огнеупорна дръжка. Щом мазнината се загрее добре, поставете внимателно, цялото парче месо в единия край на тигана. наклонете тигана навън за кратко. В другия край на тигана поставете главата чесън и стръковете мащерка. Запечатайте месото от всички страни, за по 1-2 минути. След това поставете главата чесън по средата на тигана, върху нея сложете мащерката, а върху нея парчето месо. пуснете бучката масло. Щом то се разтопи, наклонете тигана и с помощта на лъжица облейте месото със сос. поставете тигана с месото в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути. По средата месото трябва да е меко на допир.
3. Извадете месото в чиния, облейте го със сос, покрийте го с алуминиево фолио и го оставете да почине толкова време, колкото се е пекло. След това го нарежете на филии. Месото трябва да е розово отвътре.
4. За доматения сос обелете и нарежете на ситно лука, а лютите чушки нарежете на кръгчета, заедно със семките. Чери доматчетата - червени и жълти - разрежете на половинки. В тиган сипете 4-5 с.л. зехтин и запържете лука и лютите чушки с щипка сол. Добавете доматчетата за 6-8 минути, след това ги намачкайте с вилица. добавете оцета, намалете силата на огъня и гответе още 6 минути. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните листа босилек, сол и черен пипер.
5. Поръсете със сол и зехтин филиите хляб. Запечете ги в добре загрят грил-тиган, за по 1-2 минути от всяка страна.
6. В купичка смесете висококачествена майонеза с горчица и разбъркайте добре.
7. Намажете две препечени фили с горчичена майнозеа. Върху всяка филий поставете по 1 листо маруля. Поставете парче месо, върху него 1 с.л. доматен сос. захлупете с втората филия. Разрежете сандвича на две.
Продукти
- зехтин 700 г телешко филе 1 глава чесън 4 стръка мащерка 30 г масло сол и черен пипер 1 бейби маруля 12 филии чабата 3 с.л. майонеза 3 ч.л. пълнозърнеста горчицаЗа доматения сос: зехтин 0.5 глава червен лук 2 червени люти чушки 250 г чери домати 2 с.л. оцет от шери листа босилек сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Гордън Рамзи
Пикантни палачинки
Рецепти Гордън Рамзи
Мъфини с круши и мюсли
Рецепти Гордън Рамзи
Пикантни рибни кексчета
Рецепти Гордън Рамзи
Фарфале с рикота, панчета и грах
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Гордън Рамзи
Телешко с чили в маруля
Рецепти Гордън Рамзи
Агнешко с пържен хляб
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Гордън Рамзи
Задушени наденички
Рецепти Гордън Рамзи
Галет с круши и джинджифил