Сандвич с пържола

Сандвич с пържола

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на полумедеци и го запържете в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Щом лукът омекне, добавете балсамов оцет и оставете да се карамелизира за 1 минута. Изсипете лука в чиния и оберете мазнината.
2. Може да подберете свинско филе или свински пържоли без кост. Изрежете мазнината на месото по края му и го разрежете на две по дължина. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Поставете месото в същия тиган и го запържете от двете страни.
3. За чесновата майонеза сложете всички продукти без олито в блендер и ги разбийте. Добавяйте капка по капка олиото без да спирате да разбивате. Щом сосът започне да се сгъстява, продължете да сипвате олиото на струйка. Разбивайте майонезата докато свърши олиото. Може да използвате 3/4 ч.ч. купешка майонеза и да добавите към нея пасиран чесън, балсамов оцет, сол и черен пипер и да разбъркате.
4. Намажете долната филия хляб с чеснова майонеза. Върху нея сложете няколко листа маруля и резени домат. Поставете пържолата, върху нея пържен лук и захлупете с втора филия.

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 2 глави червен лук
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • сол и черен пипер
  • 4 парчета свинско филе
  • 8 филии хляб чиабата
  • 1 връзка рукола
  • 4 узрели домата

За чесновата майонеза:

  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. олио
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти