Описание:

1. За кюфтенцата смесете в купа телешката кайма и вътрешността на суровата свинска наденица. Добавете подправките, фино настъргания пармезан, хлебните трохи и прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер и омесете добре каймата с ръце. Оформете 16 бр. кръгли кюфтенца и ги подредете в тачика. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да починат.

2. Поставете кюфтенцата върху добре загрята скара и ги запечатайте от всички страни до тъмнокафяво, за около 5-8 минути.

3. За доматения сос сипете зехтин в дълбок тиган и го поставете върху скарата, но по към краа, на умерен огън. Запържете нарязания на тънки филийки чесън за 2 минути и добавете пасираните домати. Добавете барбекю соса, едрия лют червен пипер и водата. Разбъркайте и гответе 10 минути. Поставете кюфтенцата в соса и гответе 5-10 минути.

3. Нарежете багетата на парчета с дължина 25-30 см. Разрежете всяко парче на две и намажете отвътре двете страни с масло. Сложете 4 кюфтенца и доматен сос. Отгоре подредете тънки филии пушена моцарела и 2-3 листа босилек по желание. Притиснете добре и увийте всеки сандвич в алуминиево фолио. Поставете върху скарата на силен огън и печете 5-8 минути, като обръщате сандвичите на всеки 1-2 минути.

4. Развийте сандвичите и добавете кръгчета кисели краставички и пържен лук.

Продукти

За кюфтетата:

  • 350 г телешка кайма
  • 150 г сурова свинска наденица
  • 2 стръка розмарин
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 30 г настърган пармезан
  • 20 г хлебни трохи
  • 2 с.л. прясно мляко
  • сол и черен пипер

 

За доматения сос:

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 400 мл домати пасата
  • 100 мл сос Барбекю
  • 50 мл вода
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • сол и черен пипер

 

Допълнително:

  • 2 багети
  • 2 с.л. масло
  • листа босилек
  • 200 г скаморца
  • пържен лук

Свързани рецепти