Сандвич с кюфтенца в доматен сос и пушена моцарела
Рецепта от: Том Керидж
Най-добре е тези сандвичи да бъдат приготвени в някой топъл ден, на барбекю. Но съвсем лесно е да бъде приготвен и в домашни условия. Каймата за кюфтенцата се омесва, след това те се изпичат, приготвя се доматен сос, а след като сандвичът се сглоби, се запича за кратко, за да се смесят вкусовете. Резултатът наистина е зашеметяващ!
Продукти
- За кюфтетата:
- 350 г телешка кайма
- 150 г сурова свинска наденица
- 2 стръка розмарин
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- 30 г настърган пармезан
- 20 г хлебни трохи
- 2 с.л. прясно мляко
- сол и черен пипер
- За доматения сос:
- 2 с.л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- 400 мл домати пасата
- 100 мл сос Барбекю
- 50 мл вода
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- сол и черен пипер
- Допълнително:
- 2 багети
- 2 с.л. масло
- листа босилек
- 200 г скаморца
- пържен лук
Начин на приготвяне:
- 1. За кюфтенцата смесете в купа телешката кайма и вътрешността на суровата свинска наденица. Добавете подправките, фино настъргания пармезан, хлебните трохи и прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер и омесете добре каймата с ръце. Оформете 16 бр. кръгли кюфтенца и ги подредете в тавичка. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да починат.
- 2. Поставете кюфтенцата върху добре загрята скара и ги запечатайте от всички страни до тъмнокафяво, за около 5-8 минути.
- 3. За доматения сос сипете зехтин в дълбок тиган и го поставете върху скарата, но по към края, на умерен огън. Запържете нарязания на тънки филийки чесън за 2 минути и добавете пасираните домати. Добавете барбекю соса, едрия лют червен пипер и водата. Разбъркайте и гответе 10 минути. Поставете кюфтенцата в соса и гответе 5-10 минути.
- 3. Нарежете багетата на парчета с дължина 25-30 см. Разрежете всяко парче на две и намажете отвътре двете страни с масло. Сложете 4 кюфтенца и доматен сос. Отгоре подредете тънки филии пушена моцарела и 2-3 листа босилек по желание. Притиснете добре и увийте всеки сандвич в алуминиево фолио. Поставете върху скарата на силен огън и печете 5-8 минути, като обръщате сандвичите на всеки 1-2 минути.
- 4. Развийте сандвичите и добавете кръгчета кисели краставички и пържен лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Заек „Пащицада“
Рецепти Стоян и Лора
Странджанки с бърза лютеница
Рецепти Лука Чиано
Панирани пълнени маслини
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци