Сандвич с гъби портобело и пържени сладки картофи

Сандвич с гъби портобело и пържени сладки картофи

Начин на приготвяне:

1. Загрейте добре тиган с 2-3 с.л. зехтин. Запържете нарязания на ситно лук заедно с листата салвия. Поръсете със сол и черен пипер, добавете горчицата и разбъркайте добре. Добавете и нарязания на ситно чесън.
2. Обелете патладжана и го нарежете на малки кубчета. Нарежете на едро листата лапад. Добавете в тигана първо кубчетата патладжан, а след това и зелените листа. Разбъркайте. Добавете нарязания на кубчета домат, поръсете със сол. Разбъркайте и гответе 10 минути.
3. Измийте и подсушете добре сладките картофи. Нарежете ги на тънки кръгчета. В дълбока тенджера загрейте 2-3 пръста олио и изпържете картофите, от двете страни, до златисто. Извадете картофите в чиния, постлана с кухненска хартия. Посолете.
4. Отстранете пънчетата на гъбите портобело. Поръсете ги със сол, черен пипер и малко зехтин. Изпечете ги върху много добре загрята скара, като ги поставите първо с външната част надолу.
5. Сглобете сандвича като поставите една изпечена гъба в чиния. Върху нея сипете от пълнежа с патладжан и лапад, а отгоре подредете кръгчета пържени картофи. Захлупете с втора печена гъба.

Продукти

  • 8 големи гъби портобело
  • 2 сладки картофа
  • 2 връзки лапад
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. листа
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. пресован чесън
  • 1 бейби патладжан
  • 1 голям домат
  • зехтин
  • 1 ч.л. горчица

Свързани рецепти