1. Изтънете месото с помощта на остър нож и го нарежете на ленти. Овкусете със сол и пипер.

2. Върху всяка лента прошуто поставете лента месо, а отгоре листенце салвия (ако листата са по-големи, поставете половин листо).
Навийте рулца и ги фиксирайте с клечки за зъби.

3. Гответе рулцата в загрят зехтин от всички страни до златисто. Налейте марсалата, разбъркайте и по желание фламбирайте. Дръпнете съда от котлона, извадете месото и добавете маслото, сол и пипер на вкус.

4. Обелете гъбите и ги почистете от пънчетата. Овкусете със сол и пипер и залейте с разтопено масло. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете гъбите до златисто - за около 10 минути. Извадете ги от фурната. 

5. Във всяка гъба поставете по малко рукола. Поставете рулцата върху гъбите и ги залейте със сос.

Продукти

  • 600 г пилешко филе 160 г прошуто крудо 24 листа салвия 50 мл вино марсала 50 г краве масло 30 мл зехтин сол и черен пипер на вкусЗа гарниране:24 бр. дребни печурки 100 г рукола 30 г краве масло сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички