Начин на приготвяне:

1. Начукайте парчетата телешко месо, за да се изтъни.
2. Върху всяко парче месо поставете слайс прошуто, а върху него - листо салвия. Промушете клечка за зъби, за да захване трите неща, като бод с игла, хоризонтално.
3. Оваляйте всеки комплект в брашно, от двете страни, изтръскайте. разтопете маслото в тиган и изпържете салтимбока от двете страни, до златисто.
4. Сервирайте салтимбока с яхния от бял зелен фасул с лук и домати.

Продукти

  • 8 слайса телешко месо
  • 8 слайса прошуто
  • 8 листа салвия
  • 0.5 ч.ч. бяло вино
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. масло
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти