Салтимбока
Рецепта от: Микела Киапа
Класическа рецепта от италианската кухня - салтимбока по римски. Изтъненото пилешко филе се увива в пармска шунка и листа салвия и се пържи за кратко.
Продукти
- 2 бр. пилешки гърди без кожа
- сол и черен пипер
- 8 слайса пармска шунка
- 8 листа прясна салвия
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
- 1. С помощта на остър нож разрежете всяко пилешко филе на две парчета, по хоризонтал.
- 2. Поставете филетата между два листа прозрачно фолио, върху дървена дъска и ги начукайте докато се изтънят, с помощта на точилка или чукче за месо.
- 3. Увийте всяко изтънено парче пилешко филе в два слайса пармска шунка. Върху нея поставете 2 листа салвия. С помощта на клечка за зъби захванете месото, шунката и листата.
- 4. На умерен огън загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган. Изпържете филетата по 2 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
- 5. Сипете бялото вино в тигана и деглазирайте. Щом алкохолът се изпари, дръпнете от огъня.
- 6. Полейте филетата със соса и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби