Класическа рецепта от италианската кухня - салтимбока по римски. Изтъненото пилешко филе се увива в пармска шунка и листа салвия и се пържи за кратко.

Продукти

  • 2 бр. пилешки гърди без кожа
  • сол и черен пипер
  • 8 слайса пармска шунка
  • 8 листа прясна салвия
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. сухо бяло вино

Начин на приготвяне:

  • 1. С помощта на остър нож разрежете всяко пилешко филе на две парчета, по хоризонтал.
  • 2. Поставете филетата между два листа прозрачно фолио, върху дървена дъска и ги начукайте докато се изтънят, с помощта на точилка или чукче за месо.
  • 3. Увийте всяко изтънено парче пилешко филе в два слайса пармска шунка. Върху нея поставете 2 листа салвия. С помощта на клечка за зъби захванете месото, шунката и листата.
  • 4. На умерен огън загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган. Изпържете филетата по 2 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
  • 5. Сипете бялото вино в тигана и деглазирайте. Щом алкохолът се изпари, дръпнете от огъня.
  • 6. Полейте филетата със соса и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички