Салтимбока

Салтимбока

Начин на приготвяне:

1. С помощта на остър нож разрежете всяко пилешко филе на две парчета, по хоризонтал.
2. Поставете филетата между два листа прозрачно фолио, върху дървена дъска и ги начукайте докато се изтънят, с помощта на точилка или чукче за месо.
3. Увийте всяко изтънено парче пилешко филе в два слайса пармска шунка. Върху нея поставете 2 листа салвия. С омощта на клечка за зъби захванете месото, шунката и листата.
4. На умерен огън загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган. Изпържете филетата по 2 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
5. Сипете бялото вино в тигана и деглазирайте. Щом алкохолът се изпари,д ръпнете от огъня.
6. Полейте филетата със соса и сервирайте.

Продукти

  • 2 бр. пилешки гърди без кожа
  • сол и черен пипер
  • 8 слайса пармска шунка
  • 8 листа прясна салвия
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. сухо бяло вино

Свързани рецепти