Начин на приготвяне:

за тестото за палачинки сложете млякото в купа и към него малко по малко прибавяйте брашното. После добавете яйцата, олиото, ситно нарязания лук и щипка сол. Ако сложите олиото вътре в тестото, при пърженето на палачинките няма нужда да използвате мазнина. Но може и да слагате по няколко капки олио в тефлоновия тиган при пържене. Палачинките се пържата на средна температура н нагорещен тиган.
За пълнежа смесете скаридите и топеното сирене, овкусете със сол и черен пипер. Нарежете репичките на кръгчета, краставицата на лентички. Ябълката също се нарязва на лентички.
разстелете палачинката, покрийте я цялата със зелена салата, отгоре сложете от сместа със скариди, наредете репички, краставица, ябълка, прясна подправка по желание и поръсете с натрошени солени фъстъци. Накрая може да сложите лют сос. Навийте рулцата и ги разрежете с мокър нож на 4 парчета.
Украсете с настъргана ябълка, стръкче кориандър и репичка.
Рецептата може да бъде направена вместо със скариди или риба с пилешко месо и авокадо.

Продукти

За палачинките:

  • 200 мл прясно мляко
  • 100 г брашно
  • 2 яйца
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 щипка сол
  • 0.5 с.л. олио
  • 1 cm gemberwortel
  • 125 g suiker
  • 2 meloenen (bijvoorbeeld Galia)
  • 150 ml droge witte wijn

За пълнежа:

  • 200 г скариди или пушена скумрия
  • 3 с.л. топено сирене
  • нискомаслено
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 връзка репички
  • 0.5 краставица
  • 1 ябълка
  • кориандър
  • магданоз или босилек
  • солени пържени фъстъци
  • лютив сос
  • 1 зелена салата

Свързани рецепти