Салата "Валкирия"

Салата "Валкирия"

Подготовка

1. Нарежете зеленчуците на пръчици и ги сложете в купа. 2. Накъсайте двата вида салати в купата. 2. В тесен и дълбок съд сложете всички продукти за зеления сос и пасирайте с пасатор. 3. Нарежете пилешкото месо на късчета, залейте ги със соса и разбъркайте добре. Изпържете месото в малко олио на силен огън за 5-6 минути. 4. Разбъркайте съставките за дресинга и залейте салатите. 5. Поднесете салатата с топлото месо и подходящо питие.

Продукти

  • 1 салата айсберг
  • 1 зелена салата
  • 4 стръка зелен лук
  • 4 стръка копър
  • 1 тиквичка
  • 2 зелени чушки
  • 1 краставица
  • 600 г пилешко месо

За дресинга:

  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 к.ч. вода
  • сол и бял пипер на вкус

За зеления сос:

  • 1 връзка копър
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка целина
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 к.ч. вода
  • сол на вкус

Свързани рецепти