Салата "Валкирия"
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 1 салата айсберг 1 зелена салата 4 стръка зелен лук 4 стръка копър 1 тиквичка 2 зелени чушки 1 краставица 600 г пилешко месоЗа дресинга:1 лимон настъргана кора и сок 1 к.ч. вода сол и бял пипер на вкусЗа зеления сос:1 връзка копър 1 връзка магданоз 2 стръка целина 2 стръка пресен чесън 1 к.ч. вода сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете зеленчуците на пръчици и ги сложете в купа. 2. Накъсайте двата вида салати в купата. 2. В тесен и дълбок съд сложете всички продукти за зеления сос и пасирайте с пасатор. 3. Нарежете пилешкото месо на късчета, залейте ги със соса и разбъркайте добре. Изпържете месото в малко олио на силен огън за 5-6 минути. 4. Разбъркайте съставките за дресинга и залейте салатите. 5. Поднесете салатата с топлото месо и подходящо питие.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печена тиква и телешко карпачо
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици