Подготовка
1. Нарежете зеленчуците на пръчици и ги сложете в купа. 2. Накъсайте двата вида салати в купата. 2. В тесен и дълбок съд сложете всички продукти за зеления сос и пасирайте с пасатор. 3. Нарежете пилешкото месо на късчета, залейте ги със соса и разбъркайте добре. Изпържете месото в малко олио на силен огън за 5-6 минути. 4. Разбъркайте съставките за дресинга и залейте салатите. 5. Поднесете салатата с топлото месо и подходящо питие.
Продукти
- 1 салата айсберг
- 1 зелена салата
- 4 стръка зелен лук
- 4 стръка копър
- 1 тиквичка
- 2 зелени чушки
- 1 краставица
- 600 г пилешко месо
За дресинга:
- 1 лимон
- настъргана кора и сок
- 1 к.ч. вода
- сол и бял пипер на вкус
За зеления сос:
- 1 връзка копър
- 1 връзка магданоз
- 2 стръка целина
- 2 стръка пресен чесън
- 1 к.ч. вода
- сол на вкус