Салата "Валкирия"

Продукти

  • 1 салата айсберг 1 зелена салата 4 стръка зелен лук 4 стръка копър 1 тиквичка 2 зелени чушки 1 краставица 600 г пилешко месоЗа дресинга:1 лимон настъргана кора и сок 1 к.ч. вода сол и бял пипер на вкусЗа зеления сос:1 връзка копър 1 връзка магданоз 2 стръка целина 2 стръка пресен чесън 1 к.ч. вода сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете зеленчуците на пръчици и ги сложете в купа. 2. Накъсайте двата вида салати в купата. 2. В тесен и дълбок съд сложете всички продукти за зеления сос и пасирайте с пасатор. 3. Нарежете пилешкото месо на късчета, залейте ги със соса и разбъркайте добре. Изпържете месото в малко олио на силен огън за 5-6 минути. 4. Разбъркайте съставките за дресинга и залейте салатите. 5. Поднесете салатата с топлото месо и подходящо питие.

Свързани рецепти

Виж всички