Салата табуле

Салата табуле

Начин на приготвяне:

1. Сипете фин булгур в купа и го залейте със сока на 1 лимон.
2. Нарежете доматите на дребни кубчета и ги добавете при булгура. Разбъркайте и оставете за няколко минути.
3. Разрежете стръковете лук по дължина, а след това ги нарежете на много ситно. Посолете лука и го намачкайте.
4. Измийте и подсушете магданоза заедно със стъблата му. Отрежете 2-3 см от стъблата му. Започнете да режете магданоза от останалата част от стъблата нагоре, към листата, на много ситно, без да го мачкате. По дъската не трябва да остава сок от магданоз, т.е. зелен цвят.
5. Подберете по-младите листа мента и ги накъсайте. Нарежете ги на ситно, но непосредствено преди да ги добавите в салатата.
6. Към накиснатия булгур добавете нарязаните магданоз, мента и лук. Нарежете лютата чушка на ситно и я добавете. Овкусете със сол, зехтин и много лимонов сок. Разбъркайте салатата хубаво, с ръце.
7. Накъсайте хубави свежи листа маруля и зеле и ги подредете на дъното на голяма чиния. По средата изсипете салатата. Салатата се яде, като се загребва с листо маруля или зеле.

Продукти

  • 2 връзки магданоз
  • 0.5 връзка мента
  • 100 г фин булгур
  • 1 връзка пресен лук
  • 0.5 зелена люта чушка
  • сол
  • зехтин
  • 4 лимона
  • сок
  • 2 домата
  • 1 маруля
  • зелеви листа

Свързани рецепти