Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете картофите и морковите в подсолена вода. Прецедете ги и ги оставете да се охладят.
2. Настържете цвеклото на едро ренде. Нарежете картофите, морковите и белтъците на кубчета, а лука – на ситно. Рибата нарежете на едри кубчета.
3. На дъното на купа поставете ред картофи и притиснете с опакото на лъжицата. Покрийте с майонеза, след това поставете ред моркови, отново майонеза, цвекло, майонеза, риба, майонеза, белтъци, лук и накрая – настъргани жълтъци. Охладете салатата и сервирайте.

Продукти

  • 2 картофа
  • 2 моркова
  • 1 глава сварено червено цвекло
  • 250 г маринована херинга
  • 300 г майонеза
  • 2 стръка пресен лук
  • 4 твърдо сварени яйца

Свързани рецепти