Салата с жълти домати
1. Измийте добре пресни картофи и ги подсушете. Нарежете ги на дребни кубчета - 1х1 см. Сложете ги в тенждера с вряща подсолена вода и ги варете 3-5 минути, до сваряване, но без да се разпадат. Прецедете ги и ги сложете в чиния, покрита с кухненска хартия, да изстинат.
2. В голяма купа направете дресинга, като смесите майонезата, оцета, меда, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
3. Разрежете чушките, отстранете семките им и ги нарежете на дребни кубчета. репичките нарежете на полукръгчета. Накъсайте и по-пресните листа на репичките. Дивият лук нарежете на много ситно. Слайсовете шунка, с дебелина 1 см, нарежете на дребни кубчета.
4. Добавете всички продукти в купата, заедно с размразения грах и изстиналите картофи и разбъркайте много добре.
5. Поставете няколко листа зелена салата в чиния и върху тях сипете салата. Поднесете с филия хляб.

Продукти

  • 400 г картофи 200 г замразен грах 5 жълти домати 1 връзка репички 1 червена чушка 200 г шунка 1 връзка див лук 2 с.л. нискомаслена майонеза 1 с.л. бял винен оцет 1 с.л. течен мед сол и черен пипер 8 филии черен хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички