1.  Извадете месото на стайна температура 30 минути преди готвене. За грейте добре грил-тиган. Изрежете мазните части на пържолата. Поръсете я с олио, сол и черен пипер. Поставете я в загрятия грил-тиган и печете по 2 минути от всяка страна. Извадете месото и го оставете да си почине 5-8 минути.

2. В съд с вряща подсолена вода пуснете стръковете броколини. Щом водата отново заври, извадете ги и веднага ги пуснете в купа с леденостудена вода. След 20 секунди ги извадете и тоцедете добре.

3. Във водата от варенето на броколините поставете нудълите и варете според указанията на пакета. Извадете ги и веднага ги поставете в купа със студена вода. След 10 секунди ги извадете и ги изцедете добре.

4. В голяма купа сипете черен оцет, соев сос, мирин, сусамово олио и олио. Добавете захар и настърганите фино скилидка чесън и джинджифил. Разбъркайте добре.

5. Нарежете броколиното на три. Стръковете пресен лук нарежете на колелца. Отцедете предварително накиснатите в топла вода сушени нарязани водорасли. Почистете гъбите с помощта на четка и отстранете пънчетата им. Настържете ги на много тънко с помощта на ренде мандолина. С помощта на остър нож нарежете месото на резени, напречно на мускулните влакна.

6. В купата поставете нарязаните броколини, пресен лук, водорасли, ако използвате такива, нудълите и нарязаните гъби и месо. Разбъркайте много добре, за да може дресинга да попие във всички продукти.

Продукти

  • 450 г телешка пържола от бут
  • щипка сол
  • 1 с.л. олио
  •  300 г броколини
  • 350 г хокиен нудъли
  • 100 г печурки
  • 4 стръка пресен лук
  • 2 с.л. сушени водорасли уакаме
  • За дресинга:
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. черен оцет (балсамов или малцов оцет)
  • 3 с.л. соев сос
  • 4 с.л. мирин
  • 2 ч.л. захар или мед
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички