Салата с телешко и нудъли
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Извадете месото на стайна температура 30 минути преди готвене. За грейте добре грил-тиган. Изрежете мазните части на пържолата. Поръсете я с олио, сол и черен пипер. Поставете я в загрятия грил-тиган и печете по 2 минути от всяка страна. Извадете месото и го оставете да си почине 5-8 минути.
2. В съд с вряща подсолена вода пуснете стръковете броколини. Щом водата отново заври, извадете ги и веднага ги пуснете в купа с леденостудена вода. След 20 секунди ги извадете и тоцедете добре.
3. Във водата от варенето на броколините поставете нудълите и варете според указанията на пакета. Извадете ги и веднага ги поставете в купа със студена вода. След 10 секунди ги извадете и ги изцедете добре.
4. В голяма купа сипете черен оцет, соев сос, мирин, сусамово олио и олио. Добавете захар и настърганите фино скилидка чесън и джинджифил. Разбъркайте добре.
5. Нарежете броколиното на три. Стръковете пресен лук нарежете на колелца. Отцедете предварително накиснатите в топла вода сушени нарязани водорасли. Почистете гъбите с помощта на четка и отстранете пънчетата им. Настържете ги на много тънко с помощта на ренде мандолина. С помощта на остър нож нарежете месото на резени, напречно на мускулните влакна.
6. В купата поставете нарязаните броколини, пресен лук, водорасли, ако използвате такива, нудълите и нарязаните гъби и месо. Разбъркайте много добре, за да може дресинга да попие във всички продукти.
Продукти
- 450 г телешка пържола от бут
- щипка сол
- 1 с.л. олио
- 300 г броколини
- 350 г хокиен нудъли
- 100 г печурки
- 4 стръка пресен лук
- 2 с.л. сушени водорасли уакаме
- За дресинга:
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. черен оцет (балсамов или малцов оцет)
- 3 с.л. соев сос
- 4 с.л. мирин
- 2 ч.л. захар или мед
- 1 ч.л. сусамово олио
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут