В тази салата звездата е месото от раци, уловени на брега на Западна Австралия. То е съчетано с тънко нарязани манго, пресен джинджифил и червен лук. А дресингът е изключително свеж. Просто, лесно и вкусно!

Продукти

  • 1/3 ч.ч. лимонов сок (прясно изцеден)
  • 1/3 ч.ч. бял винен оцет
  • ¼ ч.ч. захар
  • 2 с.л. рибен сос
  • 2.5 см корен джинджифил
  • ½ глава червен лук
  • 1 манго
  • 4 сварени рачешки щипки
  • ½ ч.ч. микрорастение мента
  • ½ ч.ч. микрорастение босилек
  • ½ ч.ч. микрорасетние кориандър

Начин на приготвяне:

  • 1. За дресинга смесете в купа оцета, рибения сос и захарта и разбъркайте добре. Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Обелете мангото (може и да не е съвсем узряло) и го нарежете на тънки жулиени с помощта на специална белачка. Добавете джинджифила, лука и мангото в купата с дресинга и разбъркайте добре. Оставете мангото и лукът да се мариноват за 10 минути.
  • 2. Хванете рачешките щипки една по една и ги почукайте леко, за да се разчупи обвивката им. Извадете месото отвътре. В по-големите щипки също така има хрущял, който трябва да извадите.
  • 3. На дъното на голяма чиния смесете трите вида микрорастения. Върху тях поставете маринованите лук и манго. Разбъркайте леко с микрорастенията. Върху тях начупете парчетата рачешко месо. Полейте салатата с дресинг.

Свързани рецепти

Виж всички