Салата с рачешко месо и манго
Рецепта от: Къртис Стоун
В тази салата звездата е месото от раци, уловени на брега на Западна Австралия. То е съчетано с тънко нарязани манго, пресен джинджифил и червен лук. А дресингът е изключително свеж. Просто, лесно и вкусно!
Продукти
- 1/3 ч.ч. лимонов сок (прясно изцеден)
- 1/3 ч.ч. бял винен оцет
- ¼ ч.ч. захар
- 2 с.л. рибен сос
- 2.5 см корен джинджифил
- ½ глава червен лук
- 1 манго
- 4 сварени рачешки щипки
- ½ ч.ч. микрорастение мента
- ½ ч.ч. микрорастение босилек
- ½ ч.ч. микрорасетние кориандър
Начин на приготвяне:
- 1. За дресинга смесете в купа оцета, рибения сос и захарта и разбъркайте добре. Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Обелете мангото (може и да не е съвсем узряло) и го нарежете на тънки жулиени с помощта на специална белачка. Добавете джинджифила, лука и мангото в купата с дресинга и разбъркайте добре. Оставете мангото и лукът да се мариноват за 10 минути.
- 2. Хванете рачешките щипки една по една и ги почукайте леко, за да се разчупи обвивката им. Извадете месото отвътре. В по-големите щипки също така има хрущял, който трябва да извадите.
- 3. На дъното на голяма чиния смесете трите вида микрорастения. Върху тях поставете маринованите лук и манго. Разбъркайте леко с микрорастенията. Върху тях начупете парчетата рачешко месо. Полейте салатата с дресинг.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб