Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода за 15 минути или до омекване. Прецедете ги и ги нарежете на кубчета.

2. Отстранете кожата на пушените скумрии, както и костите. Начупете месото на големи парчета и ги поставете в голяма купа.

3. Подредете слайсовете бекон в тава, постлана с хартия за печене. Поставете на най-горното ниво в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, докато станат хрупкави.

4. Обелете и нарежете на тънки кръгчета лука. Сложете го в купичка и го залейте с винения оцет. Оставете настрани за 10 минути.

5. За дресинга в купичка смесете горчицата, каперсите, оцета, нарязания копър и зехтина. Разбъркайте много добре. Поставете лука в дресинга и разбъркайте.

6. Добавете нарязаните картофи при пушената скумрия. Нарежете или накъсайте на големи парчета бекона и добавете и него. Залейте с дресинга с лук и разбъркайте салатата много добре.

Продукти

За салатата:

  • 1 малка глава лук
  • 3 с.л. бял винен оцет
  • 500 г дребни картофи
  • 6 слайса пушен шарен бекон
  • 2 цели пушени скумрии

 

За дресинга:

  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 1 пълна с.л. каперси
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 6 с.л. зехтин
  • 4 стръка копър

 

Свързани рецепти