Начин на приготвяне:

1. За дресинга сипете водата в тенджера и щом тя заври, добавете начупения бял шоколад. Бъркайте докато шоколадът се разтопи. В купа сипете горчицата и оцета. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете поизстиналия шоколад на струйка, като бъркате енергично. Накрая добавете олиото на струйка. 
2. Сипете малко олио в добре загрят тиган и запечете кедровите ядки за 5 минути, до златисто.
3. Обелете и нарежете краставицата на тънки ленти. Обелете и нарежете ябълката на тънки ивички. В купа сложете измитата и добре подсушена рукола, нарязаните краставица и ябълка. Залейте салатата с половината дресинг и разбъркайте добре.
4. Към салатата добавете нарязаните листа кориандър.
5. Разпределете салатата в чинии, поставете парчета пушена сьомга върху нея и полейте обилно с дресинг. Украсете с листа кориандър.

Продукти

  • 65 г кедрови ядки
  • зехтин
  • 200 г пушена сьомга
  • 1 зелена ябълка
  • 40 г рукола
  • 1 краставица
  • 0.5 връзка кориандър

За дресинга:

  • 50 мл вода
  • 50 г бял шоколад
  • 2 ч.л. горчица
  • 20 мл бял винен оцет
  • 60 мл олио

Свързани рецепти