Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Салата с поширани яйца

категория 5/5
1. Нарежете чушките на много ситни кубчета. Накъсайте листатата на зелени подправки по ваш вкус и ги нарежете на ситно.
2. В малка купичка сложете лист фолио за свежо съхранение като оформите вдлъбнатина. Капнете малко зехтин и поръсете с кубчетата зеленчуци и подправките. Чукнете яйцето и внимателно го изсипете върху зеленчуците. Внимавайте да не се спука жълтъкът.
3. Стегнете фолиото и го завържете с конец като вързопче. Може да сложите два пласта фолио, за по-здраво. По същия начин пригответе и останалите вързопчета.
4. В тенджера сипете вода и след като тя заври, пуснете в нея яйцата. Гответе 5-6 минути или малко повече, в зависимост от това колко течен искате да е жълтъкът.
5. Охладете яйцата в студена вода. Внимателно развийте фолиото и ги извадете.
6. Накъсайте салатата в купа. Смесете всички продукти за дресинга и с него овкусете салатата. Поднесете я с пошираните яйца.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли