Салата с пилешко месо

Салата с пилешко месо

Начин на приготвяне:

1. Вземете пилешко филе с кожа, почистете го от сухожилия. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. зехтин. Изпържете месото от двете страни, като го поръсвате със сор и черен пипер от всяка страна. Пържете месото до златисто, внимавайте да не стане прекалено сухо.
2. Увийте главата чесън в парче алуминиево фолио и го изпечете за 10-15 минути на 200 градуса. Сварете яйцата за 6 минути.
3. За дресинга сипете в купа лимонов сок и горчицата, и овкусете със сол и черен пипер. Налейте зехтина на струйка и разбъркайте. Обелете чесъна и го смачкайте в купата. Разбъркайте хубаво.
4. Към дресинга добавете нарязания на едро айсберг и листата смесени видове зелени листа. Разбъркайте хубаво.
5. Разпределете зелена слата с дресинг в чинии. Поръсете с репички, разрязани на половинки и с четвъртинки сварени яйца. Нарежете пилешкото месо на филийки от по 1 см. и ги подредете върху салатата. Накрая настържете пармезан.

Продукти

  • 1 парче пилешко филе от свободно отглеждано пиле
  • 4 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 1 връзка репички
  • 0.5 глава салата айсберг
  • 100 г микс от зелени салати
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 с.л. горчица
  • 200 мл зехтин
  • сол и черен пипер
  • 40 г пармезан

Свързани рецепти