Салата с пиле и пълнени картофи
1. Измийте и подсушете картофите. Поставете ги в стъклена купа, поръсете ги с малко сол и налейте малко вода. Похлупете купата с чиния и гответе картофите в микровълнова фурна 9 минути.
2. Натрошете лешниците, като ги увиете в кърпа и ги удряте с тиган. Сипете натрошените лешници в сух, загрят тиган и ги запечете за 3 минути, до златисто.
3. Сипете лешниците в чиния. Оформете малки топчици от топеното сирене. 1/3 от тях оваляйте в лешниците.
4. Поръсете пилешките гърди /без кожа/ с къри, сол и черен пипер. Капнете малко олио и хубаво втрийте всичко в месото, от двете страни. Загрейте грил-тиган и поставете месото в него. Печете 8 минути, от двете страни. Последните 2 минути поставете тънки ленти бекон да се запекат. Увийте парчето пилешко в алуминиево фолио и го оставете да почине.
5. След като извадите картофите от микровълновата, ги оставете захлупени 5 минути. След това ги разрежете на половини и върху всяка поставете по няколко топчета топено сирене /без лешници/.
6. В голяма купа смесете горчицата с оцета и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете разрязаните на половинки чери домати и накъсаните листа салата. Разбъркайте добре.
7. Сервирайте добро количество салата, а върху нея подредете филийки печено пилешко. Поръсете с топченца сирене, оваляни в лешници. Отстрани поставете пълнен картоф.

Продукти

  • 4 големи картофа 200 г пилешки гърди олио 1 ч.л. къри на прах 100 г бекон 100 г бланширани лешници 120 г топено сирене с подправки 1 ч.л. горчица 1 с.л. оцет 2 с.л. зехтин екстра върджин 250 г чери домати 1 маруля сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички