Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.

2. Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.

3. Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине на режете на малки парченца.

4. Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.

5. На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки.

Продукти

За дресинга:

  • 300 мл кисело мляко
  • 1/2 лимон, сок
  • 1 с.л. нарязан естрагон
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. бял винен оцет
  • сол и черен пипер

 

За салатата:

  • 1 цяло печено пиле
  • 6 резена пушен бекон
  • 2 зелени салати "Бейби джем"
  • 50 г рукола
  • 2 бр. авокадо
  • 25 г печени тиквени семки
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти