Салата с пиле

Салата с пиле

Начин на приготвяне:

1. Измийте листата салата, тученица, рукола и почистения от стъблата копър. Подсушете ги добре.
2. Измийте много добре репичките и черната ряпа, без да я белите. Нарежете репичките на много тънки кръгчета. Черната ряпа също нарежете на много тънки кръгчета, а след това на много тънки ивички.
3. За дресинга обелете скилидката чесън и я нарежете на много ситно, дори леко го смачкайте. Сложете чесъна в купа, изтискайте сока на половин лимон, добавете соса от нар, балсамовия оцет, зехтина, горчицата и меда и разбъркайте много добре.
4. Почистете месото от жилки и мазнини. Разрежете го на две по хоризонтал и го разтворете като пеперуда. Поставете го върху лист хартия за печене. Поръсете обилно количество кажун и щипка червен пипер - да образува плътен слой. Покрийте с втори лист хартия за печенеи обърнете наобратно месото. Отстранете листа хартия и покрийте месото и от другата страна плътно с кажун. Покрийте отново с хартия за печене. С помощта на тиган начукайте внимателно месото, до изтъняване.
5. В тиган сипете 1 с.л. зехтин и щипка сол. Щом се загреят, поставете пилешкото месо в тигана. Пържете по 3-4 минути от всяка страна. Извадете го върху дъска и го нарежете на парчета, под диагонал.
6. В дълбоки чинии разпределете листата зелени салати и пресни подправки. Върху тях подредете кръгчета репички и ивички черна ряпа. Подредете парчета пилешко месо в единия край на салатата, а в другия поръсете листенца естрагон и къдрав магданоз.

Продукти

  • 1 парче пилешки гърди без кожа
  • кажун
  • червен пипер
  • зехтин

За салатата:

  • 1 връзка тученица
  • 1 връзка копър
  • 1 връзка рукола
  • 0.5 пакет микс от зелени салати
  • шепа босилек
  • шепа лилав босилек
  • шепа магданоз
  • 2 репички
  • 1 черна ряпа
  • 3 стръка естрагон
  • 3 стръка къдрав магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • сол
  • лимонов сок
  • 1 ч.л. сос от нар
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. течен мед

Свързани рецепти