Салата с пиле
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Измийте листата салата, тученица, рукола и почистения от стъблата копър. Подсушете ги добре.
2. Измийте много добре репичките и черната ряпа, без да я белите. Нарежете репичките на много тънки кръгчета. Черната ряпа също нарежете на много тънки кръгчета, а след това на много тънки ивички.
3. За дресинга обелете скилидката чесън и я нарежете на много ситно, дори леко го смачкайте. Сложете чесъна в купа, изтискайте сока на половин лимон, добавете соса от нар, балсамовия оцет, зехтина, горчицата и меда и разбъркайте много добре.
4. Почистете месото от жилки и мазнини. Разрежете го на две по хоризонтал и го разтворете като пеперуда. Поставете го върху лист хартия за печене. Поръсете обилно количество кажун и щипка червен пипер - да образува плътен слой. Покрийте с втори лист хартия за печенеи обърнете наобратно месото. Отстранете листа хартия и покрийте месото и от другата страна плътно с кажун. Покрийте отново с хартия за печене. С помощта на тиган начукайте внимателно месото, до изтъняване.
5. В тиган сипете 1 с.л. зехтин и щипка сол. Щом се загреят, поставете пилешкото месо в тигана. Пържете по 3-4 минути от всяка страна. Извадете го върху дъска и го нарежете на парчета, под диагонал.
6. В дълбоки чинии разпределете листата зелени салати и пресни подправки. Върху тях подредете кръгчета репички и ивички черна ряпа. Подредете парчета пилешко месо в единия край на салатата, а в другия поръсете листенца естрагон и къдрав магданоз.
2. Измийте много добре репичките и черната ряпа, без да я белите. Нарежете репичките на много тънки кръгчета. Черната ряпа също нарежете на много тънки кръгчета, а след това на много тънки ивички.
3. За дресинга обелете скилидката чесън и я нарежете на много ситно, дори леко го смачкайте. Сложете чесъна в купа, изтискайте сока на половин лимон, добавете соса от нар, балсамовия оцет, зехтина, горчицата и меда и разбъркайте много добре.
4. Почистете месото от жилки и мазнини. Разрежете го на две по хоризонтал и го разтворете като пеперуда. Поставете го върху лист хартия за печене. Поръсете обилно количество кажун и щипка червен пипер - да образува плътен слой. Покрийте с втори лист хартия за печенеи обърнете наобратно месото. Отстранете листа хартия и покрийте месото и от другата страна плътно с кажун. Покрийте отново с хартия за печене. С помощта на тиган начукайте внимателно месото, до изтъняване.
5. В тиган сипете 1 с.л. зехтин и щипка сол. Щом се загреят, поставете пилешкото месо в тигана. Пържете по 3-4 минути от всяка страна. Извадете го върху дъска и го нарежете на парчета, под диагонал.
6. В дълбоки чинии разпределете листата зелени салати и пресни подправки. Върху тях подредете кръгчета репички и ивички черна ряпа. Подредете парчета пилешко месо в единия край на салатата, а в другия поръсете листенца естрагон и къдрав магданоз.
Продукти
- 1 парче пилешки гърди без кожа кажун червен пипер зехтинЗа салатата:1 връзка тученица 1 връзка копър 1 връзка рукола 0.5 пакет микс от зелени салати шепа босилек шепа лилав босилек шепа магданоз 2 репички 1 черна ряпа 3 стръка естрагон 3 стръка къдрав магданоз 1 скилидка чесън сол лимонов сок 1 ч.л. сос от нар 1 с.л. балсамов оцет 0.5 ч.ч. зехтин 1 ч.л. горчица 1 ч.л. течен мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш