Салата с перлен кускус, риба тон и авокадо
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджера и в него запържете кускуса до златисто като разбърквате непрекъснато, за около 3-5 минути. Намалете силата на огъня и добавете гореща вода (2 ч.ч. вода на 1 ч.ч. кускус). Захлупете и гответе 15 минути. След това прецедете кускуса и го оставете да изстине.
2. Обелете и нарежете краставица на кубчета. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и издълбайте вътрешността на двете половини. Нарежете ги на кубчета. В голяма купа сложете нарязаната краставица и авокадо. Добавете нарязаните листа босилек, както и половината нарязани листа кориандър, рибата тон и прецедения нахут. Добавете кускуса в купата. Натрошете сиренето отгоре.
3. В купа изтискайте лимоновия сок, добавете зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Залейте салатата и разбъркайте много добре. Поръсете с останалите листа кориандър.
Продукти
- 300 г кускус
- 1 консерва риба тон в зехтин
- 1 авокадо
- 1 консерва нахут (400 г)
- 1 късоплодна краставица
- 100 г сирене фета
- 1/2 връзка босилек
- 1/2 връзка кориандър
- сол и черен пипер
- зехтин екстра върджин
- 2 лимона, сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци