1. Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджера и в него запържете кускуса до златисто като разбърквате непрекъснато, за около 3-5 минути. Намалете силата на огъня и добавете гореща вода (2 ч.ч. вода на 1 ч.ч. кускус). Захлупете и гответе 15 минути. След това прецедете кускуса и го оставете да изстине.

2. Обелете и нарежете краставица на кубчета. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и издълбайте вътрешността на двете половини. Нарежете ги на кубчета. В голяма купа сложете нарязаната краставица и авокадо. Добавете нарязаните листа босилек, както и половината нарязани листа кориандър, рибата тон и прецедения нахут. Добавете кускуса в купата. Натрошете сиренето отгоре.

3. В купа изтискайте лимоновия сок, добавете зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

4. Залейте салатата и разбъркайте много добре. Поръсете с останалите листа кориандър.

Продукти

  • 300 г кускус
  • 1 консерва риба тон в зехтин
  • 1 авокадо
  • 1 консерва нахут (400 г)
  • 1 късоплодна краставица
  • 100 г сирене фета
  • 1/2 връзка босилек
  • 1/2 връзка кориандър
  • сол и черен пипер
  • зехтин екстра върджин
  • 2 лимона, сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички