Салата с печени на скара тиквички
Рецепта от: Том Керидж
Рецепта за прекрасна лятна салата с аромат на печени на скара тиквички.
Продукти
- 100 г сирене Фета
- 2 бейби салати "Литъл джем"
- 1 зелена чушка
- 1/2 връзка мента
- 1/2 връзка коринадър
- 1/2 зелена люта чушка
- 1/2 червена люта чушка
- студено пресовано рапично олио
- 3 тъмнозелени тиквички
- 100 г черни маслини без костилки
- За дресинга:
- 100 г студено пресовано рапично олио
- 25 мл винен оцет
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на филийки, под диагонал. Поставете ги в купа и ги поръсете с рапично олио. Разбъркайте добре.
- 2. Изпечете тиквичките върху добре загрята скара, до златистокафяво, от двете страни. Прехвърлете в голяма купа.
- 3. Нарежете зелената чушка на ивички, маслините и лютите чушки - на тънки кръгчета. Сложете зеленчуците в купата с тиквичките. Добавете нарязаните мента и кориандър и натрошете сиренето. Овкусете със сол, черен пипер, оцет и рапично олио. Разбъркайте добре салатата.
- 4. Сервирайте салатата в отделни купички.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Къртис Стоун
Фермерска салата с босилеков винегрет
Рецепти Примож Долничар
Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс
Рецепти Стоян и Лора
Салата от печени чушки и козе сирене
Рецепти Мери Бери
Средиземноморско плато
Рецепти Стоян и Лора
Салата Винегрет
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми