1. Разрежете наполовина два големи зрели домата и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица.
2. Наредете доматите в тавичка с издълбаната страна нагоре. Във всеки домат сложете по няколко листа босилек, а отгоре по половин топка биволска моцарела. Запечете доматите за 3-4 минути в предварително загрята фурна.
3. В чиния подредете препечени филийки, листа рукола, парче прошуто, маслинова паста и печени домати. Поръсете доматите със сол, черен пипер. Накрая полейте салатата със зехтин.



Продукти

  • 2 домата 12 бр. листа босилек 2 топки моцарела 4 препечени филии маслинена паста парчета прошуто 1 шепа рукола сол и черен пипер на вкус зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички