Начин на приготвяне:

1. Разрежете наполовина два големи зрели домата и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица.
2. Наредете доматите в тавичка с издълбаната страна нагоре. Във всеки домат сложете по няколко листа босилек, а отгоре по половин топка биволска моцарела. Запечете доматите за 3-4 минути в предварително загрята фурна.
3. В чиния подредете препечени филийки, листа рукола, парче прошуто, маслинова паста и печени домати. Поръсете доматите със сол, черен пипер. Накрая полейте салатата със зехтин.



Продукти

  • 2 домата
  • 12 бр. листа босилек
  • 2 топки моцарела
  • 4 препечени филии
  • маслинена паста
  • парчета прошуто
  • 1 шепа рукола
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин

Свързани рецепти