Начин на приготвяне:
1. Разрежете наполовина два големи зрели домата и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица.
2. Наредете доматите в тавичка с издълбаната страна нагоре. Във всеки домат сложете по няколко листа босилек, а отгоре по половин топка биволска моцарела. Запечете доматите за 3-4 минути в предварително загрята фурна.
3. В чиния подредете препечени филийки, листа рукола, парче прошуто, маслинова паста и печени домати. Поръсете доматите със сол, черен пипер. Накрая полейте салатата със зехтин.
2. Наредете доматите в тавичка с издълбаната страна нагоре. Във всеки домат сложете по няколко листа босилек, а отгоре по половин топка биволска моцарела. Запечете доматите за 3-4 минути в предварително загрята фурна.
3. В чиния подредете препечени филийки, листа рукола, парче прошуто, маслинова паста и печени домати. Поръсете доматите със сол, черен пипер. Накрая полейте салатата със зехтин.
Продукти
- 2 домата
- 12 бр. листа босилек
- 2 топки моцарела
- 4 препечени филии
- маслинена паста
- парчета прошуто
- 1 шепа рукола
- сол и черен пипер на вкус
- зехтин