Начин на приготвяне:

1. Обелете стъблото на броколито, разделете го на розички и ги пуснете в тенджера с подсолена вряща вода. След 2 минути ги извадете и ги пуснете  в купа с ледено студена вода за няколко секунди.
2. Запечете розичките броколи на сгорещена скара или в сух тиган.
3. За чесновото олио нарежете на тънко чесъна. Лютата чушка и зеления лук нарежете на тънки кръгчета. настържете кората на лимоните. Сложете тенджера на котлона и в нея излейте олиото. Добавете нарязаните продукти и разбъркайте. Варете сместа на много слаб огън в продължение на 10 минути. Дръпнете от котлона и изтискайте сока на лимоните.
4. В купа сложете печеното броколи, добавете шепа нарязан на ситно магданоз и залейте с чесновото олио. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и поръсете с едро нарязан пармезан.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 1 глава броколи
  • 1 шепа нарязан магданоз
  • сол и черен пипер
  • прясно настърган пармезан

За чесновото олио:

  • 4 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 лимона
  • сок и настъргана кора
  • 45 мл олио

Свързани рецепти