Начин на приготвяне:

1. За дресинга/маринатата в купа сипете червен винен оцет, едър лют червен пипер, лимонов сок, мед, нарязани скилидки чесън и зехтин. Нарежете на ситно листата магданоз, риган и розмарин и ги добавете и тях. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Отделете около 75-100 мл от дресинга, около половината.

2. Поставете телешките стекове в плик и сипете половината марината. Затворете с цип и разтресете силно. В друг плик поставете филета сьомга и сипете останалата марината. Затворете и разтръскайте. Поставете месото и рибата в хладилник за 4 часа.

3. Измийте тиквата и без да я белите я нарежете на парчета. Сложете ги в тава. Поръсете със зехтин и разбъркайте. Печете в предварително загряга фурна на 180 градуса 30 минути. В друга тавичка сложете ореховите ядки, поръсете с малко зехтин и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути.

4. Извадете маринованите стекове от пликовете и ги оставете на стайна температура за 30 минути. След това ги изпечете върху скара или грил-тиган за по 2-3 минути от всяка страна. Оставете да починат. Нарежете ги на дълги парчета.

5. Маринованото филе от сьомга поставете в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 6 минути.

6. В голяма купа сложете печената тиква, печените орехи, размразените бобчета. Поръсете със сол и полейте с отделения дресинг. Разбъркайте много добре. Върху салатата подредете парчетата месо или накъсаното филе сьомга. Украсете с кресон.

Продукти

  • 4 телешки рамстека х 225 г
  • 200 мл зехтин екстра върджин
  • 60 мл червен винен оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 15 г розмарин
  • 15 г магданоз
  • 15 г риган
  • 30 г мед
  • 5 г едър лют червен пипер
  • 1 лимон, сок

 

За салатата:

  • 1 тиква хокайдо
  • 250 г замразен зелен боб (без шушулки)
  • 250 г домати
  • 200 г орехи
  • 200 г рикота
  • шепа кресон

 

Свързани рецепти