Описание:

1. Накъсайте карфиола на розички и ги подредете в тавичка. Поръсеете със смес от подправки Рас ел ханут, куркума, сол, вода и олио. Разбъркайте много добре, за да полепнат подправките по всяка розичка карфиол.

2. Поставете розичките карфиол върху силно загрята скара и ги изпечете от всички страни, за около 10 минути. След това нарежете розичките на по-малки парченца.

3. В купа  сипете сушените домати, зелените маслини, баклата, 2/3 от нарязаните на тънки кръгчета люти чушки и 2/3 от зърната нар. Натрошете сиренето, добавете нарязания на ситно консервиран солен лимон. Добавете печения на скара карфиол.

4. За дресинга в купичка смесете киселото мляко, пастата хариса, лимоновия сок и нарязаните листа мента и разбъркайте.

5. Поръсете салатата с дресинга. Върху него поръсете останалите люти чушки и зърна нар. Накрая поръсете с предварително запечени в сухи тиган кедрови ядки.

Продукти

  • 2 средно големи глави карфиол
  • 1 с.л. рас ел ханут
  • 1 с.л. куркума
  • 80 мл рапично олио
  • 2 ч.л. сол
  • 3 с.л. вода
  • 100 г зърна нар
  • 100 г бланширана белена бакла
  • 2 люти зелени чушки
  • 50 г саламурено сирене
  • 30 г зелени маслини без костилка
  • 20 г мариновани сушени домати
  • 1 консервиран лимон

 

За дресинга:

  • 150 г кисело мляко
  • 1 с.л. паста хариса
  • 1 с.л. нарязани листа мента
  • 1/2 лимон, сок
  • 60 г кедрови ядки

Свързани рецепти