Начин на приготвяне:

1. Подредете главите продълговат лук шалот в тавичка и го печете на 200 градуса 45 минути.
2. Почистете зеления боб и го варете в тенджера с вряща подсолена вода 8 минути. След това веднага го прехвърлете в купа с леденостудена вода. Прехвърлете боба в купа.
3. Обелете печения лук и го нарежете. Добавете го към боба.
4. Запечете слайсовете бекон в добре загрят тиган, от двете страни. Поставете изпържения бекон върху кухненска салфетка. След това го нарежете на дребни кубчета.
5. Обелете и наржете на ситно чесъна. В тигана от бекона запържете чесъна заедно със семената кимион. Добавете винения оцет и горчицата, и разбъркайте. Дръпнете тигана от котлона и добавете зехтина.
6. Залейте с дресинга нарязания бекон и разбъркайте. След това залейте зеления боб и лука с дресинга, и разбъркайте хубаво.
Поднесете салатата с хляб с червен лук върху листа зелена салата.

Продукти

  • 12 глави лук шалот
  • 500 г зелен фасул
  • 1 маруля

За дресинга:

  • 6 слайса бекон
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 ч.л. семена кимион
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. горчица
  • 5 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти