Начин на приготвяне:

1. Разрежете смокинята на четвъртинки. Увийте всяко парче в тънък резен пастърма. Подредете увитите смокини в чиния.
2. Нарежете орехите и запържените или запечени кедрови ядки. В дълбока чиния смесете лимоновия сок и зехтин. Добавете ядките и листата спанак и рукола. Може да накъсате листата.
3. Разбъркайте всичко много добре, с ръце. Поставете листата по средата на чинията, върху увитите смокини.
4. Поръсете салатата с още нарязани ядки и сервирайте.

Продукти

  • 1 смокиня
  • 4 слайса пастърма
  • 4 орехови ядки
  • 1 с.л. запечени кедрови ядки
  • 0.5 с.л. зехтин
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 8 листа спанак
  • 8 листа рукола

Свързани рецепти