Салата с пастърма и смокини
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Разрежете смокинята на четвъртинки. Увийте всяко парче в тънък резен пастърма. Подредете увитите смокини в чиния.
2. Нарежете орехите и запържените или запечени кедрови ядки. В дълбока чиния смесете лимоновия сок и зехтин. Добавете ядките и листата спанак и рукола. Може да накъсате листата.
3. Разбъркайте всичко много добре, с ръце. Поставете листата по средата на чинията, върху увитите смокини.
4. Поръсете салатата с още нарязани ядки и сервирайте.
2. Нарежете орехите и запържените или запечени кедрови ядки. В дълбока чиния смесете лимоновия сок и зехтин. Добавете ядките и листата спанак и рукола. Може да накъсате листата.
3. Разбъркайте всичко много добре, с ръце. Поставете листата по средата на чинията, върху увитите смокини.
4. Поръсете салатата с още нарязани ядки и сервирайте.
Продукти
- 1 смокиня 4 слайса пастърма 4 орехови ядки 1 с.л. запечени кедрови ядки 0.5 с.л. зехтин 0.5 лимон сок 8 листа спанак 8 листа рукола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”