1. Разрежете смокинята на четвъртинки. Увийте всяко парче в тънък резен пастърма. Подредете увитите смокини в чиния.
2. Нарежете орехите и запържените или запечени кедрови ядки. В дълбока чиния смесете лимоновия сок и зехтин. Добавете ядките и листата спанак и рукола. Може да накъсате листата.
3. Разбъркайте всичко много добре, с ръце. Поставете листата по средата на чинията, върху увитите смокини.
4. Поръсете салатата с още нарязани ядки и сервирайте.

Продукти

  • 1 смокиня 4 слайса пастърма 4 орехови ядки 1 с.л. запечени кедрови ядки 0.5 с.л. зехтин 0.5 лимон сок 8 листа спанак 8 листа рукола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички