Салата с панирани калмари и чоризо
Рецепта от: Донал Скиан
Тази рецепта предлага съчетание от морска храна, пикантна свинска наденица, гуакамоле и зелена салата. Пресните калмари се панират, нарязани на кръгчета, чоризото се запържва. След това се подреждат върху листа зелена салата и се поръсват обилно с гуакамоле. Неустоимо!
Продукти
- 2 сурови наденици чоризо
- 3 твърди авокадо Хас
- 1 малка глава червен лук
- 150 г чери домати
- 3-4 стръка пресен кориандър
- 2 лайма, сок
- 2 зелени салати „Бейби джем“
- 2 стръка пресен лук
- 1 червена люта чушка
- сол и черен пипер
- зехтин
- За калмарите:
- олио за пържене
- 450 г калмари
- 2 с.л. царевично брашно
- 3 с.л. пшеничен грис (семолина)
- 1 ч.л. пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете чоризото и го нарежете на малки кубчета. Запържете го до златистокафяво в загрят сух тиган с незалепващо покритие. Поставете чоризото в съд с капак, за да го запазите топло.
- 2. Нарежете предварително почистените калмари на кръгчета, а пипалата им на парченца. В найлонов плик с цип затваряне сипете гриса, царевичното брашно и червения пипер. Затворете плика и разтръскайте добре. Поставете нарязаните калмари в плика, затворете и разтръскайте добре, за да се оваля всяко парче в сухата смес.
- 3. Сипете 3-4 пръста олио в дълбок тиган и го загрейте до 190 градуса. Пържете калмарите на порции, по 1-2 минути, до златисто. Извадете върху кухненска хартия.
- 4. За гуакамолето в купа смесете нарязания на ситно червен лук, нарязаното на кубчета авокадо, разрязаните на половинки чери домати и нарязания на едро кориандър. Овкусете със сол, черен пипер и сок от 1 лайм. Разбъркайте внимателно.
- 5. Разрежете зелените салати на осминки и ги подредете в голяма чиния. Върху тях поръсете нарязания под ъгъл пресен лук и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. След това разпределете равномерно гуакамолето. Накрая подредете кръгчетата панирани калмари и хрупкавото чоризо. Поръсете със сол, сок от лайм и зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове