Тази рецепта предлага съчетание от морска храна, пикантна свинска наденица, гуакамоле и зелена салата. Пресните калмари се панират, нарязани на кръгчета, чоризото се запържва. След това се подреждат върху листа зелена салата и се поръсват обилно с гуакамоле. Неустоимо!

Продукти

  • 2 сурови наденици чоризо
  • 3 твърди авокадо Хас
  • 1 малка глава червен лук
  • 150 г чери домати
  • 3-4 стръка пресен кориандър
  • 2 лайма, сок
  • 2 зелени салати „Бейби джем“
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 червена люта чушка
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • За калмарите:
  • олио за пържене
  • 450 г калмари
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 3 с.л. пшеничен грис (семолина)
  • 1 ч.л. пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете чоризото и го нарежете на малки кубчета. Запържете го до златистокафяво в загрят сух тиган с незалепващо покритие. Поставете чоризото в съд с капак, за да го запазите топло.
  • 2. Нарежете предварително почистените калмари на кръгчета, а пипалата им на парченца. В найлонов плик с цип затваряне сипете гриса, царевичното брашно и червения пипер. Затворете плика и разтръскайте добре. Поставете нарязаните калмари в плика, затворете и разтръскайте добре, за да се оваля всяко парче в сухата смес.
  • 3. Сипете 3-4 пръста олио в дълбок тиган и го загрейте до 190 градуса. Пържете калмарите на порции, по 1-2 минути, до златисто. Извадете върху кухненска хартия.
  • 4. За гуакамолето в купа смесете нарязания на ситно червен лук, нарязаното на кубчета авокадо, разрязаните на половинки чери домати и нарязания на едро кориандър. Овкусете със сол, черен пипер и сок от 1 лайм. Разбъркайте внимателно.
  • 5. Разрежете зелените салати на осминки и ги подредете в голяма чиния. Върху тях поръсете нарязания под ъгъл пресен лук и нарязаната на тънки кръгчета люта чушка. След това разпределете равномерно гуакамолето. Накрая подредете кръгчетата панирани калмари и хрупкавото чоризо. Поръсете със сол, сок от лайм и зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички