Начин на приготвяне:

1. Разполовете крушите и ги издълбайте с малка лъжичка. Настържете сирената и ги смесете със сметаната, яйцето и галетата. Прибавете накълцани орехи. Напълнете крушите "с връх". Поръсете ги с филирани бадеми
2. Изпечете ги в силно загрята фурна за кратко, колкото да стегне плънката, а плодовете да останат твърди.
3. Стрийте в хаванче зърната кориандър и ги смесете с останалите съставки за дресинга – мед, балсамов оцет, зехтин, сол, всички съставки за дресинга в хаванче и опитайте на вкус. Ако желаете, увеличете количеството на балсамовия оцет.
4. Накъсайте салатата в чинии и я овкусете с дресинга. Във всяка чиния сложете по половинка круша. Много вкусно става, ако преди поднасяне я залеете с балсамова редукция.

Продукти

  • 2 круши
  • 50 г синьо сирене
  • 50 г пушено сирене скаморца
  • 50 г сирене ементал
  • 1 яйце
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 с.л. галета
  • 1 шепа орехи
  • 1 голяма зелена салата
  • 20 г филирани бадеми

За дресинга:

  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. мед
  • 4 зърна кориандър на зърна
  • 4 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Свързани рецепти