Салата с ориз, аспержи и топло пушена сьомга
Рецепта от: Мери Бери
Топло пушената сьомга е подобна на пошираната, но с допълнителен пушен вкус - идеална е за салати. Лимоновият дресинг съживява вкусовете на тази салата и я изпълва с летни вкусове.
Продукти
- 300 г смес от бял и див ориз
- 6 стръка пресен лук
- 1 връзка копър
- 1 връзка магданоз
- 3 яйца
- 200 г аспержи
- 200 г топло пушена сьомга
- сол и черен пипер
- За дресинга:
- 2 лимона
- 180 мл зехтин
- 4 с.л. бял винен оцет
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 2 с.л. течен мед
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете ориза във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете го и го изплакнете със студена вода. Отцедете го много добре и го сложете в голяма купа.
- 2. За дресинга смесете в купа сока на 2 лимона и фино настърганата кора на 1 лимон, оцета, горчицата и меда. Разбъркайте и налейте зехтина на тънка струйка, при непрекъснато разбиване. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- 3. Към ориза добавете нарязаните на ситно пресен лук, копър и магданоз. Разбъркайте и залейте с дресинга. Разбъркайте много добре.
- 4. Отрежете твърдата част на аспержите. Запазете връхчетата по-дълги, а останалата част от стъблото нарежете на по-малки парчета. Бланширайте аспержите в съд с вряща подсолена вода за 3 минути. След това ги прецедете и облейте със студена вода. Добавете ги при ориза и разбъркайте.
- 5. Сварете яйцата за 6 минути. Обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.
- 6. Върху ориза подредете резените сварени яйца и накъсайте на парченца топло пушената сьомга.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Ейнсли Хариът
Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол