Начин на приготвяне:

1. Сварете пъдпъдъчите яйца, като добавите към водата 1 ч.л. оцет. Варете 3-4 минути и прецедете.
2. За дресинга смесете в купичка настърганите джинджифил, чесън и кора от лайм. Изтискайте сока на лайма, добавете нарязания на ситно кориандър. Разбъркайте. Добавете олиото на струйка, като разбърквате. Овкусете със сол и захар и отново разбъркайте.
3. Нарежете репичките на тънки филийки. Разрежете авокадото на две половино и издълбайте всяка с помощта на лъжица. Нарежете на тънки резени. Обелете яйцата и ги разрежете на половинки.
4. В голяма купа смесете руколата, кресона и различните видове нарязан зелена салата.
5. Извадете месото на омарите, като първо отчупите щипките им, а след това разрежете черупката на тялото им. Нарежете месото на парченца.
6. В чиния сложете от смесените зелени салати. Върху тях подредете филийки репички, половинки яйца и накрая парченца омар. Полейте салатата с дресинг.

Продукти

  • 2 сварени омара
  • 5 с.л. олио
  • 1 връзка репиччки
  • 2 авокадо
  • 7 пъдпъдъчи яйца
  • 150 г рукола
  • 150 г микс от зелени салати
  • 150 г кресон
  • черен пипер

За дресинга:

  • 4 ч.л. прясно настърган джинджифил
  • 2 ч.л. настърган чесън
  • 0.5 лайм
  • сок
  • 1 лайм
  • настъргана кора
  • 75 мл олио
  • сол
  • 0.5 ч.л. захар

Свързани рецепти