Салата с омар
1. Сварете пъдпъдъчите яйца, като добавите към водата 1 ч.л. оцет. Варете 3-4 минути и прецедете.
2. За дресинга смесете в купичка настърганите джинджифил, чесън и кора от лайм. Изтискайте сока на лайма, добавете нарязания на ситно кориандър. Разбъркайте. Добавете олиото на струйка, като разбърквате. Овкусете със сол и захар и отново разбъркайте.
3. Нарежете репичките на тънки филийки. Разрежете авокадото на две половино и издълбайте всяка с помощта на лъжица. Нарежете на тънки резени. Обелете яйцата и ги разрежете на половинки.
4. В голяма купа смесете руколата, кресона и различните видове нарязан зелена салата.
5. Извадете месото на омарите, като първо отчупите щипките им, а след това разрежете черупката на тялото им. Нарежете месото на парченца.
6. В чиния сложете от смесените зелени салати. Върху тях подредете филийки репички, половинки яйца и накрая парченца омар. Полейте салатата с дресинг.

Продукти

  • 2 сварени омара 5 с.л. олио 1 връзка репиччки 2 авокадо 7 пъдпъдъчи яйца 150 г рукола 150 г микс от зелени салати 150 г кресон черен пиперЗа дресинга:4 ч.л. прясно настърган джинджифил 2 ч.л. настърган чесън 0.5 лайм сок 1 лайм настъргана кора 75 мл олио сол 0.5 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички