Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от кости. Намажете парчетата с олио от двете страни и поръсете със сол.

2. Загрейте добре тиган и поставете рибата с кожата надолу. Пържете 4 минути от тази страна,с лед това обърнете и пържете още 2 минути. Извадете в чиния и оставете да почине.

3. Пригответе нудълите според указанията на пакета.

4. За дресинга смесете във висок съд тахана, захарта, черния оцет, соевия сос и разбъркайте. Добавете олиото на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Накрая добавете нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. Разбъркайте.

5. Нарежете краставицата и стръковете пресен лук на тънки резени под ъгъл.

6. В голяма купа сложете прецедените нудъли. Добавете зеленчуците. Върху тях накъсайте рибата. Залейте с дресинга и разбъркайте много добре. Поръсете със запечен сусам.

Продукти

  • 2 филета х 180 г сьомга, с кожа
  • 450 г тънки нудъли Хокиен
  • 1 къса краставица
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 с.л. запечен сусам
  • сол

 

За дресинга:

  • 1 с.л. тахан
  • 1/4 ч.л. люто олио
  • 1/4 ч.л. олио от гроздови семки + 1 ч.л.
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. черен оцет
  • 1 1/2 с.л. захар
  • 1 ч.л. настърган джинждифил
  • 1 скилидка чесън

 

Свързани рецепти