Салата с нудъли и печена сьомга
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Лесна и хранителна салата, подходяща за лек обяд или вечеря. Филетата сьомга се пържат за кратко, а след това се накъсва на парченца в салатата. Дресингът е от тахан и соев сос и обединява всички съставки идеално.
Продукти
- 2 филета х 180 г сьомга, с кожа
- 450 г тънки нудъли Хокиен
- 1 къса краставица
- 3 стръка пресен лук
- 1 с.л. запечен сусам
- сол
- За дресинга:
- 1 с.л. тахан
- 1/4 ч.л. люто олио
- 1/4 ч.л. олио от гроздови семки + 1 ч.л.
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. черен оцет
- 1 1/2 с.л. захар
- 1 ч.л. настърган джинждифил
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете рибата от кости. Намажете парчетата с олио от двете страни и поръсете със сол.
- 2. Загрейте добре тиган и поставете рибата с кожата надолу. Пържете 4 минути от тази страна, след това обърнете и пържете още 2 минути. Извадете в чиния и оставете да почине.
- 3. Пригответе нудълите според указанията на пакета.
- 4. За дресинга смесете във висок съд тахана, захарта, черния оцет, соевия сос и разбъркайте. Добавете олиото на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Накрая добавете нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. Разбъркайте.
- 5. Нарежете краставицата и стръковете пресен лук на тънки резени под ъгъл.
- 6. В голяма купа сложете прецедените нудъли. Добавете зеленчуците. Върху тях накъсайте рибата. Залейте с дресинга и разбъркайте много добре. Поръсете със запечен сусам.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи
Рецепти Мери Бери
Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуци
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки