Салата с маракуя

Салата с маракуя

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган с 1 с.л. олио. Поръсете пилешките гръди, без кожа и мазнини, със сол и черен пипер. запържете месото от двете страни, до златисто. След това ги прехвърлете в тавичка и ги допечете в предварително загрята фурна на 175 градуса за 10-15 минути.
2. за дресинга разрежете 2 плода маракуя на две и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица, като я претривате през цедка. Добавете меда и оцета и разбъркайте добре. налейте олиото на тънка струйка, като бъркате непрекъснато. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Нарежете доматите на резени. Резенът диня нарежете на тънки триъгълни парчета, без да махате кората, и разрежете всяко по средата. Небелената краставица разрежете на две по дължина, издълбайте семките и нарежете на тънки полумесеци. Лукът  и ябълката нарежете на много тънки шайби.
4. На дъното на чинии наредете листа маруля и айсберг. Върху тях подредете резени краставица, домат, ябълка, диня. Нарежете отпочиналото месо на тънки филийки и ги подредете и тях в чиниите. Поръсете шайби лук, поставете резенче маракуя. Полейте с дресинг.

Продукти

  • 4 бр. пилешки гърди
  • сол и черен пипер
  • 1 резен диня
  • 0.5 краставица
  • 2 домата
  • 5 листа маруля
  • 5 листа айсберг
  • 0.5 глава червен лук
  • 0.5 зелена ябълка
  • 0.5 розов грейпфрут

За дресинга:

  • 3 плода маракуя
  • 2 с.л. мед
  • 2 ч.л. бял балсамов оцет
  • 50 мл олио
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти