1. Сипете сока от мандарина в тенджерка и пуснете целите стръкове естрагон в него. Варете докато сосът се сгъсти. Пресипете в друг съд, като отстраните естрагона и го оставете да изстине.
2. Нарежете репичката на много тънки филийки, а след това на много тънки лентички. Поставете лентичките в купа съ вода и кубчета лед за 5 минути.
3. Нарежете на ситно пресния лук, магданоза, ментата и копъра. Сложете ги в купа. Добавете предварително сварените зелена и жълта леща. нарежете едно парче филе пушен паламуд на малки кубчета и ги добавете. Изтискайте лимоновия сок и добавете подправките. Залейте с изстиналия мандаринов сос и разбъркайте добре.
4. Разпределете салатата в чинии. Нарежете парче пушен паламуд на дълги парчета и ги подредете върху салатата. най-отгоре поставете предварително подсушените ивички репичка. Поставете стрък сибирски лук и настържете предварително обеления хайвер от кефал.

Продукти

  • 2 стръка естрагон 0.5 ч.ч. пресен сок от мандарина 1 репичка 3 стръка пресен лук 100 г сварена зелена леща 100 г сварена жълта леща шепа магданоз шепа прясна мента шепа копър 0.5 лимон сок зехтин 1 филе пушен паламуд со щипка смлян кориандър щипка смлян кимион 1 стрък сибирски лук 1 ч.л. хайвер от кефал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички