Салата с леща и пушен паламуд
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Сипете сока от мандарина в тенджерка и пуснете целите стръкове естрагон в него. Варете докато сосът се сгъсти. Пресипете в друг съд, като отстраните естрагона и го оставете да изстине.
2. Нарежете репичката на много тънки филийки, а след това на много тънки лентички. Поставете лентичките в купа съ вода и кубчета лед за 5 минути.
3. Нарежете на ситно пресния лук, магданоза, ментата и копъра. Сложете ги в купа. Добавете предварително сварените зелена и жълта леща. нарежете едно парче филе пушен паламуд на малки кубчета и ги добавете. Изтискайте лимоновия сок и добавете подправките. Залейте с изстиналия мандаринов сос и разбъркайте добре.
4. Разпределете салатата в чинии. Нарежете парче пушен паламуд на дълги парчета и ги подредете върху салатата. най-отгоре поставете предварително подсушените ивички репичка. Поставете стрък сибирски лук и настържете предварително обеления хайвер от кефал.
2. Нарежете репичката на много тънки филийки, а след това на много тънки лентички. Поставете лентичките в купа съ вода и кубчета лед за 5 минути.
3. Нарежете на ситно пресния лук, магданоза, ментата и копъра. Сложете ги в купа. Добавете предварително сварените зелена и жълта леща. нарежете едно парче филе пушен паламуд на малки кубчета и ги добавете. Изтискайте лимоновия сок и добавете подправките. Залейте с изстиналия мандаринов сос и разбъркайте добре.
4. Разпределете салатата в чинии. Нарежете парче пушен паламуд на дълги парчета и ги подредете върху салатата. най-отгоре поставете предварително подсушените ивички репичка. Поставете стрък сибирски лук и настържете предварително обеления хайвер от кефал.
Продукти
- 2 стръка естрагон 0.5 ч.ч. пресен сок от мандарина 1 репичка 3 стръка пресен лук 100 г сварена зелена леща 100 г сварена жълта леща шепа магданоз шепа прясна мента шепа копър 0.5 лимон сок зехтин 1 филе пушен паламуд со щипка смлян кориандър щипка смлян кимион 1 стрък сибирски лук 1 ч.л. хайвер от кефал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш