Начин на приготвяне:
Тази салата е подходяща за сезона на най-крехката млечна царевица.
1. Сварете царевицата в тенджера с подсолена вода за 3 минути. След това ги извадете и отрежете зърната с нож, като държите кочана изправен. Сложете зърната в купа.
2. Добавете арабски кускус, предварително накиснат в гореща вода, настъргания морков, запечени белени или филирани бадеми и голяма шепа нарязан на ситно кориандър.
3. В стъклен буркан сипете зехтина, лимоновия сок, кимиона и солта и пипер. Затворете буркана и разклатете.
4. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 4 млечна царевица
- 2 ч.ч. арабски кускус
- 1 морков
- 0.5 връзка кориандър
- 0.5 ч.ч. печени белени бадеми
За дресинга:
- 3 с.л. слънчогледово олио
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. смлян кимион
- сол и черен пипер