Салата с кускус

Салата с кускус
Предаване: Свежата АнабелГледайте в: Събота, 18 юли от 09:05 | Събота, 18 юли от 09:35

Начин на приготвяне:

Тази салата е подходяща за сезона на най-крехката млечна царевица.
1. Сварете царевицата в тенджера с подсолена вода за 3 минути. След това ги извадете и отрежете зърната с нож, като държите кочана изправен. Сложете зърната в купа.
2. Добавете арабски кускус, предварително накиснат в гореща вода, настъргания морков, запечени белени или филирани бадеми и голяма шепа нарязан на ситно кориандър.
3. В стъклен буркан сипете зехтина, лимоновия сок, кимиона и солта и пипер. Затворете буркана и разклатете.
4. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво.

 
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

 

  • 4 млечна царевица
  • 2 ч.ч. арабски кускус
  • 1 морков
  • 0.5 връзка кориандър
  • 0.5 ч.ч. печени белени бадеми

За дресинга:

  • 3 с.л. слънчогледово олио
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. смлян кимион
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти