Салата с круши, орехи и халуми

Салата с круши, орехи и халуми

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 3 с.л. олио в тиган и изпържете за 2-3 минути ореховите ядки. Извадете ги да се изцедят върху кухненска салфетка, а мазнината запазете за овкусяване на салатата. Вместо да ги пържите може да запечете ядките в тавичка без мазнина, на 180 градуса, за 12-15 минути.
2. Разрежете крушите наполовина, а всяка половина разрежете на 6-8 резена. Поставете ги в дълбока чиния, добавете лимоновия сок и разбъркайте.
3. Загрейте останалата 1 с.л. олио в тиган и изпържете нарязаното на продълговати парченца сирене от двете страни, до златиста коричка.
4. В голяма купа сложете листата кресон или спанак. Добавете резените круши, предварително прецедени, ореховите ядки и мазнината от пърженето им /ако сте ги запекли, добавете 2 с.л. зехтин/ и резените авокадо. Овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и внимателно разбъркайте. Сервирайте салатата в отделни чинии.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 4 с.л. растително олио
  • 1 ч.ч. орехови ядки
  • 2 узрели круши
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 250 г сирене халуми или краве саламурено сирене
  • 150 г кресон или спанак
  • 2 авокадо
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти