Начин на приготвяне:

1. Измийте и сварете киноата в 400 мл вода, за около 10 минути. Дръпнете от котлона и я оставете похлупена още около 10 минути. 

2. Обелете краставицата, отстранете семките с лъжица и я нарежете на малки кубчета.

3. Почистете чушките и също ги нарежете на кубчета. Лукът нарежете на ситно. 

4. В купа разбъркайте краставицата, чушките и лука. Накълцайте магданоза и ментата и ги сипете при зеленчуците. Добавете охладената киноа.

5. Разбъркайте добре зехтина с микса от подправки, сумака и оцета. 

6. Овкусете салатата с дресинга. Разбъркайте, ако има нужда посолете и сервирайте.


Съвет:
В микса от подправки освен мащерка, розмарин, розов пипер и др. се съдържа и сол. Така че, първо опитайте готовата салата и тогава преценете дали да добавите сол на вкус.

Продукти

  • 150 г киноа
  • 1 краставица
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 0.5 глава червен лук
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 листа мента

За дресинга:

  • 50 мл зехтин
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 щипка сумак
  • 1 щипка микс от подправки "Рустикана"
  • сол на вкус

Свързани рецепти