Начин на приготвяне:

1. Нарежете на кръгчета /1-1.5 см дебелина/ твърди, предварително измити и подсушени, круши. Запазете и капачето с дръжката.
2. В тиган загрейте балсамовия оцет и захарта, докато тя се разтопи. Подредете кръгчетата круши в тигана и ги карамелизирайте от двете страни, до златисто, за около 5 минути.
3. В друг, сух, тиган запечете кедровите ядки за около 5 минути.
4. В тигана от крушите налейте продуктите за соса - балсамов оцет, зехтин, кафява захар. Овкусете с черен пипер и разбъркайте добре, без да затопляте сместа.
5. На дъното на голяма чиния подредете листа рукола. Върху тях поставете кръгче карамелизирана круша. Върху него начупете малко синьо сирене и поръсете малко запечени кедрови ядки. Захлупете с второ кръгче круша. Отново поръсете сирене и ядки и захлупете с капачето с дръжката. Поръсете крушите със сос.

Продукти

  • 2 круш
  • 1 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • шепа кедрови ядки
  • 100 г сирене рокфор
  • 1 връзка рукола

За соса:

  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • черен пипер

Свързани рецепти