Начин на приготвяне:
1. Почистените калмари нарежете на тънки шайби. Нарежете и пипалата им. Овкусете ги със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган с малко зехтин на силен огън и сотирайте калмарите в него. Гответе докато калмарите порозовеят и краищата им се нагънат, не повече от 3-4 минути.
3. В блендер сложете листата кориандър и босилек, обелената скилидка чесън, лимоновия сок и зехтина. Смелете до получаването на гладка смес.
4. Разрежте чушките и ги почистете от семки. След това нарежете на едри парчета. Запечете чушките от двете страни в добре загрят грил-тиган до образуването на резки.
5. Отделете листата на цикорията. Измийте ги и ги подсушете добре.
4. Разрежте чушките и ги почистете от семки. След това нарежете на едри парчета. Запечете чушките от двете страни в добре загрят грил-тиган до образуването на резки.
5. Отделете листата на цикорията. Измийте ги и ги подсушете добре.
6. В купа накъсайте листата цикория. Добавете запечените чушки и сотираните калмари. Полейте с дресинга от кориандър и босилек разбъркайте добре.
Продукти
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 200 г бейби калмари
- зехтин
- 2 глави цикория
- сол и черен пипер
За дресинга:
- 1 връзка кориандър
- 1 малка връзка босилек
- 4 с.л. зехтин
- 0.5 скилидка чесън
- 1 с.л. лимонов сок