Салата с калмари, чушки и цикория

Салата с калмари, чушки и цикория

Начин на приготвяне:

1.  Почистените калмари нарежете на тънки шайби. Нарежете и пипалата им. Овкусете ги със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган с малко зехтин на силен огън и сотирайте калмарите в него. Гответе докато калмарите порозовеят и краищата им се нагънат, не повече от 3-4 минути.
3. В блендер сложете листата кориандър и босилек, обелената скилидка чесън, лимоновия сок и зехтина. Смелете до получаването на гладка смес.
4. Разрежте чушките и ги почистете от семки. След това нарежете на едри парчета. Запечете чушките от двете страни в добре загрят грил-тиган до образуването на резки.
5. Отделете листата на цикорията. Измийте ги и ги подсушете добре.
6. В купа накъсайте листата цикория. Добавете запечените чушки и сотираните калмари. Полейте с дресинга от кориандър и босилек  разбъркайте добре.

Продукти

  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 200 г бейби калмари
  • зехтин
  • 2 глави цикория
  • сол и черен пипер

За дресинга:

  • 1 връзка кориандър
  • 1 малка връзка босилек
  • 4 с.л. зехтин
  • 0.5 скилидка чесън
  • 1 с.л. лимонов сок

Свързани рецепти