Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете ябълките. Нарежете ги на тънки филийки. Изпечете ги върху скара или грил-тиган, докато получат шарки.
2. Подредете печените ябълки в чиния. Нарежете сиренето на парченца и ги разпръснете върху ябълките.
3. За винегрета нарежете на много ситно шалота и го сложете в купа. Добавете горчицата, оцет или лимонов сок и меда. Овкусете със сол и черен пипер. Докато бъркате с тел, налейте зехтина. накрая добавете ситно нарязания магданоз.
4. Сложете измитата и подсушена полска салата в купа и залейте с дресинга. Разпределете салатата върху ябълките. Накрая поръсете с нарязани орехи.

Продукти

  • 2 ябълки Елстар
  • 100 г сирене горгонзола
  • 200 г зелена салата
  • 60 г орехи

За винегрета:

  • 1 глава лук шалот
  • 2 ч.л. горчица
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. течен мед
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти