1. Измийте и подсушете ябълките. Нарежете ги на тънки филийки. Изпечете ги върху скара или грил-тиган, докато получат шарки.
2. Подредете печените ябълки в чиния. Нарежете сиренето на парченца и ги разпръснете върху ябълките.
3. За винегрета нарежете на много ситно шалота и го сложете в купа. Добавете горчицата, оцет или лимонов сок и меда. Овкусете със сол и черен пипер. Докато бъркате с тел, налейте зехтина. накрая добавете ситно нарязания магданоз.
4. Сложете измитата и подсушена полска салата в купа и залейте с дресинга. Разпределете салатата върху ябълките. Накрая поръсете с нарязани орехи.

Продукти

  • 2 ябълки Елстар 100 г сирене горгонзола 200 г зелена салата 60 г орехиЗа винегрета:1 глава лук шалот 2 ч.л. горчица 2 с.л. бял винен оцет 1 ч.л. течен мед 6 с.л. зехтин екстра върджин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички