1. Изрежете излишната мазнина от пържолата. Поръсете я обилно със сол и черен пипер от едната страна.

2. Загрейте олиото до пушек в грил-тиган и поставете пържолата с овкусената страна надолу. Поръсете сол и черен пипер. Печете по 1-2 минути от всяка страна или докато се образуват дълбоки златистокафеви резки от тигана. Извадете в чиния и оставете да почине.

3. В купа сипете чили соса и изтискайте сока на лайма. Разбъркайте много добре.

4. Обелете краставицата и моркова. С помощта на белачка за зеленчуци нарежете на тънки ленти моркова и краставицата. Сложете ги в купата с чили соса. Добавете нарязаното на парченца манго и листата бейби маруля. Добавете листата кориандър и мента. Разбъркайте добре.

5. Разпределете салатата в две големи чинии. Нарежете месото на тънки ленти и ги подредете върху зеленчуците.

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • 225 г телешки стек от контрафиле
  • 3 с.л. сладък чили сос
  • 1 лайм, сок
  • 1 краставица
  • 2 моркова
  • 280 г манго
  • 2 бейби марули
  • шепа листа кориандър
  • 2-3 стръка мента
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички