Салата с хрупкаво телешко и манго
Рецепта от: Донал Скиан
1. Изрежете излишната мазнина от пържолата. Поръсете я обилно със сол и черен пипер от едната страна.
2. Загрейте олиото до пушек в грил-тиган и поставете пържолата с овкусената страна надолу. Поръсете сол и черен пипер. Печете по 1-2 минути от всяка страна или докато се образуват дълбоки златистокафеви резки от тигана. Извадете в чиния и оставете да почине.
3. В купа сипете чили соса и изтискайте сока на лайма. Разбъркайте много добре.
4. Обелете краставицата и моркова. С помощта на белачка за зеленчуци нарежете на тънки ленти моркова и краставицата. Сложете ги в купата с чили соса. Добавете нарязаното на парченца манго и листата бейби маруля. Добавете листата кориандър и мента. Разбъркайте добре.
5. Разпределете салатата в две големи чинии. Нарежете месото на тънки ленти и ги подредете върху зеленчуците.
Продукти
- 1 с.л. олио
- 225 г телешки стек от контрафиле
- 3 с.л. сладък чили сос
- 1 лайм, сок
- 1 краставица
- 2 моркова
- 280 г манго
- 2 бейби марули
- шепа листа кориандър
- 2-3 стръка мента
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне