Салата с гъби в порто
1. Подберете дребни печурки и ги почистете с четчица. Сложете ги в дълбок тиган заедно с портвайна, мащерката и дафиновия лист. След като сместа заври, намалете огъня и оставете да къкри 30 минути.
2. Извадете гъбите и оставете соса да се сгъсти и изсветлее. Върнете гъбите и ги оставете да изстинат. След това добавете ореховото олио и овкусете със сол и черен пипер.
3. Поставете в чиниите листа салата амулет и кресон. Гарнирайте с резени круша и овчи или кози кашкавал. Поставете гъби с малко сос.

Продукти

  • За салатата:200 г зелена салата 2 круши 1 ч.ч. кресон 100 г орехи 150 г твърдо сиренеЗа гъбите:500 г гъби печурки 750 мл порто 2 стръка мащерка 1 дафинов лист 2 с.л. орехово олио сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички