Начин на приготвяне:

1. Подберете дребни печурки и ги почистете с четчица. Сложете ги в дълбок тиган заедно с портвайна, мащерката и дафиновия лист. След като сместа заври, намалете огъня и оставете да къкри 30 минути.
2. Извадете гъбите и оставете соса да се сгъсти и изсветлее. Върнете гъбите и ги оставете да изстинат. След това добавете ореховото олио и овкусете със сол и черен пипер.
3. Поставете в чиниите листа салата амулет и кресон. Гарнирайте с резени круша и овчи или кози кашкавал. Поставете гъби с малко сос.

Продукти

За салатата:

  • 200 г зелена салата
  • 2 круши
  • 1 ч.ч. кресон
  • 100 г орехи
  • 150 г твърдо сирене

За гъбите:

  • 500 г гъби печурки
  • 750 мл порто
  • 2 стръка мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 2 с.л. орехово олио
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти