Начин на приготвяне:
1. В купата за салата направете първо дресинга, като сипете оцета и горчицата и овкусите със сол и черен пипер. След това сипете зехтина и разбъркайте хубаво.
2. Нарежете дивия лук на ситно. Разрежете дребните жълти сладки доматчета на четвъртинки, а червените домати нарежете на парчета. Добавете лука, доматите и микс от зелени салати в купата. Разбъркайте много хубаво, за да достигне дресинга до всяко листо.
3. Начупете прясно козе сирене на парченца.
В салатата може да добавите пресни подправки, като босилек, естрагон, копър.
2. Нарежете дивия лук на ситно. Разрежете дребните жълти сладки доматчета на четвъртинки, а червените домати нарежете на парчета. Добавете лука, доматите и микс от зелени салати в купата. Разбъркайте много хубаво, за да достигне дресинга до всяко листо.
3. Начупете прясно козе сирене на парченца.
В салатата може да добавите пресни подправки, като босилек, естрагон, копър.
Продукти
За дресинга:
- 100 мл винен оцет
- 1 ч.л. горчица
- сол и черен пипер
- 300 мл зехтин
- 8 домата
- 8 жълти сладки доматчета
- 150 г прясно козе сирене
- 250 г микс от зелени салати
- 0.5 връзка див лук