Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата за 10 минути. След това ги оставете да изстинат в студена вода. Обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.
2. Измийте салатата.
3. Нарежете хляба на кубчета. Сложете малко зехтин в тиган и сложете една белена и една небела скилидка чесън. Добавете хлебните кубчета и ги запържете за 5 минути. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
4. Запечете кедровите ядки в сух тиган докато станат златисто кафяви.
5. В купа смесете отцедената риба тон в собствен сос, отцедения и изплакнат бял боб от консерва, замразения грах и киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете целите черни маслини без костилки и нарязания на тънки полумесеци червен лук. Разбъркайте.
6. В друга купа направете дресинг от накълцаната белена печена скилидка чесън, сока на половин лимон, сол, черен пипер и зехтин /1 част лимонов сок:3 части зехтин/. Разбъркайте.
7. В голяма чиния наредете листа зелена салата и полейте с малко от дресинга. Отгоре разпределете цялото количество салата. Върху салатата разпределете нарязаните на половинки чери доматчетата. Подредете и резените яйце. Залейте с останалия дресинг и поръсете кротоните и запечените ядки.

Продукти

  • 4 яйца
  • 4 филии пълнозърнест хляб
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г кедрови ядки
  • зехтин
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 4 с.л. зехтин
  • 500 г боб от консерва или прясно сварен
  • 200 г замразен грах
  • 1 глава червен лук
  • сол и черен пипер
  • 200 г риба тон от консерва
  • 100 мл кисело мляко
  • 250 г чери домати
  • 1 зелена салата

Свързани рецепти