Салата с цикория, ябълки и червено цвекло
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В дълбока купа смесете сметаната с настърганата кора на лимона и сока му. Добавете кленовия сироп, нарязания на ситно магданоз и разбъркайте добре.
2. Добавете предварително сварените и нарязани на кубчета картофи. Разбъркайте.
3. Отрежете твърдия край на главите цикория и ги нарежете на едро. Червеното цвекло нарежете на кубчета, а ябълката - на тънки ивички. добавете ги в купата заедно с целите орехови ядки и разбъркайте добре.
2. Добавете предварително сварените и нарязани на кубчета картофи. Разбъркайте.
3. Отрежете твърдия край на главите цикория и ги нарежете на едро. Червеното цвекло нарежете на кубчета, а ябълката - на тънки ивички. добавете ги в купата заедно с целите орехови ядки и разбъркайте добре.
Продукти
- 100 г заквасена сметана 0.5 лимон настъргана кора и сок 30 мл кленов сироп 1 връзка магданоз 400 г сварени картофи 2 глави червена цикория 1 зелена ябълка 2 глави сварено червено цвекло 50 г орехи сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”