Салата с червено цвекло

Салата с червено цвекло

Начин на приготвяне:

1. Сварете главите цвекло небелени, но добре измити, докато омекнат. Обелете ги иги нарежете на едри парчета.
2. Обелете лука и скилидките чесън и ги нарежете на много ситно. Сложете ги в купа. добавете нарязаните на ситно филенца аншоа, магданоз и мента. Добавете прецедените каперси, горчицата и малко зехтин. Разбъркайте добре.
3. Подредете парчетата варено цвекло в чиния. Върху тях разпределете зеления сос.

Продукти

  • 2 глави червено цвекло
  • 1 малка глава лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 4 филенца аншоа
  • 2 с.л. каперси
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 0.5 връзка магданоз
  • 0.5 връзка мента
  • зехтин

Свързани рецепти